Wino wyrabiać można niemal ze wszystkich owoców. W lite­raturze znajdziecie Państwo opisy win z aronii, derenia, dyni, tarek, jarzębiny, łochyń (borówek bagiennych), owoców pigwowca, pomidorów, rabarbaru, owoców suszonych i wielu innych, których przepisów nie byliśmy już w stanie umieścić w niniejszym poradniku.

Wszystkim nabywcom naszych wyrobów i wszystkim winia­rzom życzymy udanych wyrobów.

NA ZDROWIE!

Zainteresowanych odsyłam do pozycji bibliograficznych:

  1. M. Brzozowska, Bączkiewicz: Desery i napoje.
  2. J. Cieślak: Domowy wyrób win.
  3. J. Cieślak: Domowy wyrób win, miodów pitnych, wódek, likierów i koktajlów.
  4. W. Perkomicz: Domowy wyrób win i miodów pitnych.
  5. Kuchnia polska.
  6. Kłyszkowska: Przetwory w gospodarstwie domowym.
  7. B. Pilarek: Markowe wina owocowe.


 
 
strona powitalna